Részletek
Etiópia Tega &Tula Bio és fair trade kávé
A Tega&Tula egy családi olyan gazdaság, amely nagyon közel áll a szivünkhöz. Először is a nagyszerű kávéik miatt, másodszor pedig a jövedelem igazságos elosztása miatt a dolgozók és a tulajdonosok között.
Ja, és ez a natúr feldolgozott kávé BIO tanúsítvánnyal rendelkezik. A Michiti egy mikroparcella a farm területén, ahol ezt a csodálatosan sima és többrétegű ízletes kávét termesztik.
Ezt a kávét világosra pörköljük, hosszabb fejlődési idővel - különösen alkalmas eszpresszóhoz.
Tudnivalók ERRŐL A KÁVÉRÓL
+
A Tega & Tula Special Coffee Farm Etiópia egyik legfiatalabb farmja, amelyet 2000-ben alapítottak azzal a céllal, hogy kiváló minőségű kávét termesszen és dolgozzon fel.
A farm két egységre oszlik: Tega és Tula. A MICHITI a Tega Farm egyik legmagasabb területe, 1850-1900m magassággal és kb. 12 hektárral. Ez a kávétermő terület egy kis parcella része, ahol a kávét gondosan kézzel szedik, mossák és feldolgozzák.
Ez a parcella 100%-ban nyomon követhető, és az elmúlt négy évben folyamatosan magas Q1 SCAA Specialty Gradings minősítést kapott.
Tökéletes az alábbi típushoz: Espresso
Szintén remekül működik: French Press, Aeropress, Cold Brew
Ízek: Barack, aszalt füge, tejcsokoládé, kekszes ízek.
Fajta: Heirloom
Magasság: 1.850m - 1.950m
Eljárás: Természetes
Minőségi pontszám: 86,5
Könnyű és közepes pörkölés között
100% arabica kávé
Nettó súly: 500g